NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
 
Bij het aanbreken van het voorjaar kan je lichaam wel een oppepper gebruiken. De koude winter heeft alle reserves in je lichaam flink uitgeput en daardoor lijkt elke beweging je te veel.

Tijd om bij te tanken dus!
Lentegroentes bevatten precies de juiste vitamines die je daarvoor goed kunt gebruiken. Fruit is altijd goed en als je daarbij ook nog veel naar buiten gaat barst jij weer van de energie! Niet heel toevallig zorgt de natuur ervoor dat we juist in de periode tussen eind maart en eind mei kunnen genieten van een grote aanvoer van groente- en fruitsoorten die rijk zijn aan veel vitaminen B1, B3, B6 en C, foliumzuur, magnesium, selenium, zink en de aminozuren tryptofaan en tyrosine. De vitamines en mineralen die je juist goed kunt gebruiken voor een flinke oppepper.

Naast dat je veel energie uit voeding kunt halen is het ook belangrijk dat je veel buiten naar buiten gaat! Van zonlicht krijg je nieuwe energie omdat je lichaam het omzet in serotonine, een hormoon dat energie geeft. De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D in de huid wat goed is voor sterke tanden en botten en een goede weerstand. Kunstlicht haalt het echt niet bij zonlicht.

Tijdens de bloesemmaand duikt overal in de fruitregio het Truval Action Team op. Op de fiets- en wandelroutes en op toeristische trekpleisters bieden zij de mensen een appel en een Bloesemweetjes-folder aan. Deze Fruitrevolutionairen verrassen fietsers en wandelaars met een blits optreden in een blitse wagen en dito uitrusting.