NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Cool 

We zijn er zeker van dat je dit nog niet wist: fruit eten is cool!

De tijd van chips, snoep en chocolade is voorbij. Het is veel cooler om een stuk fruit achter de kiezen te stoppen dan hopen snoepgoed. Fruit doet alleen maar goede dingen: je bent hip, je bent gezond, je wordt niet dik, je wordt slim en sterk en je straalt.

Ook op feestjes of op je verjaardag kan je de coolste zijn, door je vriendjes en vriendinnetjes te trakteren op heerlijke fruithapjes en -sapjes. Kijk snel bij “Party” voor de hipste fruitgerechtjes.

Coole snacks 

Energie heb je nodig om te bewegen, maar ook om te denken. Die energie zit in je boterhammen maar zeker in je fruit! Vraag aan mama of papa een appel of peer of lekkere gedroogde schijfjes ervan. Of wat dacht je van een coole appel- en perenburger in je lunchbox op school. Niets te gek om gezond te smullen!


Gedroogde appelschijfjes met honing

Ingrediënten: 2 appels, citroensap, 3 eetlepels vloeibare honing

Haal de klokhuizen uit de appels en snij de appels in schijfjes van ongeveer een cm dik.
Besprenkel de schijfjes aan weerszijden met citroensap tegen het verkleuren en strijk ze dan, ook aan weerszijden, in met honing met behulp van een keukenkwast.
Verwarm de oven vóór op 65° tot 70° C. Spreid de appelschijven op een bakplaat uit (liefst op een bakvel of op boterpapier) en laat ze minstens 6 uur drogen in de oven. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appels moeten taai aanvoelen.
Laat de appelschijven afkoelen en bewaar ze in een gesloten doos op een droge plaats.


Appel- en perenburger

Smeer een laagje honing op een volkorenbroodje. Leg er een plakje kaas en een schijfje appel op. Op dit trio weer een laagje honing. Daarna een plakje smeltkaas en tot slot afwerken met een schijfje peer.

Deze combinatie is ook heerlijk met kipfilet.

Tip: besprenkel je fruitschijfjes met citroen om verkleuring tegen te gaan.