NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Koeling en opslag 

Dankzij U.L.O. of Ultra Low Oxygen kunnen wij appels en peren, die allebei in de herfst geoogst worden, een heel jaar bewaren, zonder kwaliteitsverlies. Tijdens de pluk wordt het hardfruit onmiddellijk naar de koelhuizen gebracht om ze in optimale omstandigheden op te slaan. Variëteit per variëteit (wegens verschillende bewaarcondities) worden ze gestapeld in koelkamers van ±100 000 kg. De luchtsamenstelling waarin wij leven bevat 21% zuurstof, daardoor kunnen wij ademen en functioneren maar ook verouderen! Bij U.L.O. laten we de vruchten de zuurstof die aanwezig is in de koelcel bijna opgebruiken(ademen), tot +/-2%, en doseren we het CO2-gehalte, in een evenwichtige combinatie, waardoor het fruit stopt met ademen. Zo wordt het verouderingsproces van het fruit stilgelegd. Het is net alsof je het fruit in een winterslaap brengt. De temperatuur wordt, afhankelijk van de variëteit van het fruit verlaagd. Appels bewaren we op ong.+1°, peren op  ong.- 0.5°. Daarom worden peren en appels nooit samen in 1 koelcel bewaard. Zelfs verschillende variëteiten appelen kunnen niet samen bewaard worden.

Rode bessen kunnen eveneens enkele maanden bewaard worden. Een volledige pallet wordt volledig ingepakt in een plastic hoes. In de hoes wordt een bepaalde luchtsamenstelling aangehouden zoals bij ULO bewaring. Men plaatst deze paletten in de koeling. Kersen en pruimen kunnen we mits koeling op 1° een paar weken goed houden. Aardbeien en bessen zijn dagverse producten we kunnen ze slechts 1 week vers houden en dan nog in goede hydrokoeling. Geplukt fruit of gesorteerd fruit wordt steeds koel gehouden.