NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Bessen 

‘Superberries’ Studie van Patrick Holford, toonaangevend voedingsdeskundige in de U.K.


Bessen zijn goed voor  kinderen.
Patrick Holford, toonaangevend voedingsdeskundige, auteur en stichter van ‘Het instituut voor optimale voeding’, adviseert dat een dieet, rijk aan bessen de optimale gezondheid voor baby’s en kinderen helpt garanderen. Hij geeft 5 redenen waarom je je kinderen bessen moet geven:
Bessen zijn zacht, zoet en zitten boordevol essentiële voedingsstoffen en antioxidanten. Zo verzeker je de beste levensstart van je kind.
Kinderen hebben foliumzuur nodig voor een gezonde hersenontwikkeling. Van alle fruit bevatten bessen de hoogste graad van foliumzuur. 8 aardbeien bevatten 20 % van de dagelijkse waarde van foliumzuur. Bessen geven je kinderen extra energie, verhogen hun immuniteit en verminderen allergieën.

Bessen zijn goed voor de lijn, huid, seks en tegen kanker.
Patrick Holford zegt dat bessen boordevol essentiële voedingsstoffen zitten, dat ze ideaal zijn voor de promotie van een slanke lijn en een jeugdige, stralende huid. Volgens PH bieden bessen een bescherming tegen beschadiging door zonnestralen.
Verder adviseert hij alle vrouwen hun partners bessen aan te bieden,…voor een betere seksuele ervaring. Van alle fruit bevatten bessen het meeste zink, een krachtig mineraal dat de spermaproductie bevordert en de mannen een langere en hardere erectie bezorgd. Bessen bevorderen ook de leverfunctie dankzij de aanwezigheid van secundaire plantenstoffen. Bessen bevatten een aantal krachtige anti-kanker voedingsstoffen die het risico op kanker reduceren.

Bessen zijn een must voor senioren.
Volgens PH verminderen bessen het risico op hartaanvallen en beroertes. Ze zitten bomvol foliumzuur en antioxidanten waarmee ze de bloedvaten beschermen. Hij zegt dat een bessen-rijk dieet ook goed is voor de hersenen. Studies hebben aangetoond dat foliumzuur het geheugen weer verbetert en de concentratie verscherpt, en in bessen zit het meeste foliumzuur. Bessen bevatten eveneens veel magnesium dat spieren en zenuwen laat ontspannen.