NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Blauwbessen en anti-oxidanten 

Wetenschappers hebben veel weldoende eigenschappen van blauwbessen ontdekt.
ze zijn de grootste bron aan antioxidanten (ORAC 2400 units/100 g)
ze helpen het verouderingsproces vertragen en mogelijk omkeren
ze verkleinen het risico op kanker
verbeteren korte termijn geheugen verlies
ze verbeteren evenwicht en coördinatie

Blauwbessen zijn gewoon niks dan goed nieuws. Deze heerlijke bessen bevatten meer ziektebestrijdende, ouderdomswerende antioxidanten dan eender welk fruit of groente, zelfs meer dan krachtpatsers als boerenkool, broccoli en sinaasappelen. In feite staat de blauwbes op nummer 1 van de 40 soorten fruit, getest op hun antioxidant potentieel. De groep van stoffen verantwoordelijk voor ‘blauw’ in blauwbes –anthocyanines- zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor het grootste aandeel van de antioxidantiekracht van het fruit. Blauwbessen bevatten ook (net als andere bessen, zoals de zwarte bes) ellaginezuur, waarvan de anti-cancerogene werking is aangetoont. Blauwbessen bevatten ook veel vezels, waaronder veel pectine, een oplosbare vezel die het cholesterolgehalte verlaagt.