NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Aardbeien zijn gezond 

Aardbeien en voedingswaarden
Aardbeien bevatten geen zout, vet noch cholesterol én hebben bovendien een laag caloriegehalte (30kcal/100g) Een portie aardbeien bevat 20 % van de ADI (Aanbevolen Dagelijkse Inname) van foliumzuur, welk hersen- en zenuwproblemen bij de geboorte reduceert. Daarnaast bevat het 140% van de ADI voor vitamine C en 16% van de dagelijkse behoefte aan vezels. De ORAC-waarde voor aardbeien is 1540 eenheden/100g

Aardbeien tegen hartziekten
Dr. Gene Spiller, Nutrition and Health Research Center, vertelt dat door het dagelijks eten van aardbeien de bloeddruk laag blijft, wat de kans op een hartziekte mogelijk doet dalen. Daarnaast hebben aardbeien een hoog gehalte aan antioxidanten, wat ook goed is voor het hart.

Deze ronde, zoete, robijnrode bessen zijn juweeltjes qua voeding. Ze zijn rijk aan vezels en goede leveranciers van Vitamine C (meer dan elke andere bes) en magnesium. Aardbeien zijn ook een uitstekende bron van ellagine zuur, een secundaire plantenstof, die kankerverwekkende stoffen helpt elimineren. Ze zijn ook een goede bron van antioxidante flavanoiden, zoals anthocynanines. Toen het USDA een analyse deed op verschillende soorten fruit om het gehalte aan antioxidanten te bepalen, werden aardbeien nummer 2 voorafgegaan door bessen.