NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Peren 

Nieuw onderzoek bevestigt de waarde van peren in preventie van hartziekte
Peren beschermen het lichaam tegen hartkwalen. Een nieuwe Noorse studie waarin het eetgedrag van 34000 vrouwen in de menopauze werden onderzocht, bevestigt dat peren naast appel en rode wijn de risico’s op hartziekten gevoelig verminderen. De onderzoekers verwijzen hiervoor naar de verschillende flavonoiden in peren. Deze stoffen met antioxidatieve werking beperken de schade die veroorzaakt wordt door LDL cholesterol in het bloed (Publicatie in 2007, American Journal of Clinical Nutrition).


Peren : gezond voor het hart
Uitgebreid data-onderzoek van de eetgewoonten van meer dan 350.000 Amerikanen en Europeanen (uitgevoerd door onderzoekers van de universiteit van Minnesota) toonde aan dat voor elke 10 gram vezel men per dag eet, het risico op hartziekte met 14 % daalt. Het risico om te sterven aan een hartziekte daalt zelfs met 27 %. Vezels afkomstig van fruit blijken efficiënter dan vezels uit graan.
Appels en peren behoren tot de beste leveranciers van vezels (Publicatie in 2004, Arch.. Int.. Med.)

Peren : bestrijders van overgewicht
Onderzoekers van de universiteit van Rio de Janeiro onderzochten de invloed van appel en peer in het dieet van Braziliaanse vrouwen die wilden afvallen. De groep die dagelijks 300 gram appel of peer aten (ongeveer 3 middelmatige vruchten) verloren sneller hun gewicht in vergelijking met de controlegroep (die geen appel of peer aten). Appel en peren bevatten weinig caloriën. Vezelrijke voedingsmiddelen (zoals appel en peer) geven bovendien sneller een verzadigd gevoel waardoor minder wordt gegeten (Publicatie in 2003, Nutrition 19).