NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Confituren 

Recept voor ongeveer 4 potjes Kersenconfituur

Ingrediënten
1 kg rijpe kersen
1 pakje Dr. Oetker Geleersuiker Gelfix 2:1
2 à 3 eetlepels vers citroensap

Bereiding
Was en ontpit de kersen, laat uitlekken. Vermeng met geleersuiker en laat 1 nacht staan. Donkerrode, rijpe kersen hebben een zeer zoet aroma en weinig
vruchtenzuur, hierdoor is geleren moeilijk. Daarom is het aangeraden om een
suikerbesparend geleermiddel (Gelfix) te gebruiken. En de kersen enkele uren tot 1 nacht te laten ‘trekken’. Voeg dan het citroensap toe en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Zodra de confituur goed kookt, 2 tot
3 minuten borrelend laten doorkoken. Deze tijd respecteren! Indien de
confituur niet lang genoeg kookt kan de pectine niet werken, indien je te lang laat koken dan wordt de pectine terug vloeibaar. Giet dan onmiddellijk tot aan de rand in de potjes en sluit af.