NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Beignets 

Appel-perenbeignets

4 personen
4 appels/peren (b.v. reinettes) - 150 g patisseriebloem - 30 g fijne suiker - ½ eetlepel geraspte citroenschil - 1 glas pilsbier - 1 eiwit - 80 g vloeibare honing - 1 likeurglaasje rum - zout Zeef de bloem in een kom. Voeg er de suiker, een snuifje zout, de geraspte citroenschil en het bier aan toe. Roer tot een glad beslag. Dek de kom af en zet ze een paar uur in de koelkast.
Schil de appels/peren. Verwijder klokhuis en pitten met een appelboor. Snij ze in niet te fijne schijven (zodat u ringetjes met een gaatje in het midden bekomt). Klop het eiwit stijf en spatel het luchtig door het beslag. Dompel de appel/perenschijven in het beslag en bak ze in hete frituurolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg de rum bij de honing. Leg de appel/peerbeignets op een verwarmde serveerschaal. Lepel er de honing over en serveer meteen.