NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

't Nieuwscafé presenteert 

Heilig Hartplein 5 - 3800 Sint-Truiden - www.nieuwscafe.be


Tarte tatin van conférence en Loonse siroop
 
Benodigdheden voor 4 personen
 
2 peren
flinke lepel Loonse perensiroop
4 kleine vellen bladerdeeg
wat boter
4 bollen vanille-ijs
vanillestok
4 kleine bakvormpjes
 
Bereiding
 
°    Schil de peren en verwijder het klokhuis en snij in balkjes
°    Verwarm een pan en smelt de boter, bak de peer erin tot ze een beetje kleurt en voeg wat Loonse siroop toe
°    Boter de kleine bakvormpjes in, schik op de bodem de gebakken peer en leg er het bladerdeeg op, duw goed aan zodat alle lucht eronder uit is, snij het overtollige deeg af en bak in een voorverwarmde oven op 190° gedurende een 20-tal min.
 
 
Presentatie
 
Trek met behulp van een penceel een lijn Loonse siroop op het bord, draai de warme tarte tatin om zodat de peer aan de bovenzijde zit, schik er een bol vanille-ijs op en garneer met de vanillestok
 
Smakelijk!