NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Gevulde appels 

4 zoete, rode appels (b.v. Jonagold, Jonagored.) - 20 g gekonfijte citroenschil - 1 glaasje appeljenever (of appelsap) - 20 g amandelschilfers - 20 g witte marsepein - 40 g boter - 4 eetlepels fijne suiker Spoel de appels, dep ze goed droog. Snij er bovenaan een kapje af maar laat het steeltje er aan. Verwijder met een appelboor klokhuis en pitten.

Laat de citroenschil 15 minuten weken in het appelsap. Verkruimel de marsepein en vermeng hem met de amandelschilfers en de helft van de boter. Stop het mengsel in het gaatje van het klokhuis. Verdeel de citroenschilletjes over de appels en zet er de kapjes weer op. Zet de appels naast een in een ovenschaal. Bestrooi ze met gesmolten boter en strooi er de suiker op. Zet ze 30 minuten in de oven op 200° C.