NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Aardbeienterrine 

4 personen
600 g aardbeien - 4 dl slagroom - 10 blaadjes gelatine (van 3 g) - 3 eetlepels sinaasappellikeur (of aardbeiencoulis) - 1 eetlepel citroensap - 6 eetlepels fijne suiker Zet 100 g aardbeien aan de kant. Pureer de rest met de suiker. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Verwarm op een zacht vuur de sinaasappellikeur (of de aardbeiencoulis) en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Vermeng met de aardbeienpuree en roer goed glad. Klop de room stijf en spatel de slagroom luchtig onder het mengsel. Schep de helft ervan in een rechthoekige cakevorm (eventueel bekleed met plasticfolie). Leg er de resterende aardbeien in een mooi rijtje op. Schep er de rest van het mengsel op. Dek af met plasticfolie en zet ten minste 4 u in de koelkast om op te stijven. Serveer in plakken, eventueel met nog een extra portie slagroom.

· Met minder gelatine kan het ook. Tien blaadjes zijn nodig om een stevige terrine te maken, die kan ontvormd worden. Met minder gelatine maakt u een zachtere, smeuïge mousse die u beter meteen in serveerschaaltjes schept.