NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Millefeuille met witte mousse en aardbeien 

4 personen
6 vierkantjes diepvriesbladerdeeg - 500 g aardbeien - 4 eierdooiers - 2 dl slagroom - 125 g fijne suiker - 5 dl water - 2 blaadjes gelatine (van 3 g) - 1 zakje vanillesuiker. Halveer de bladerdeegvierkantjes. Bestrijk ze lichtjes met water. Bak ze 10 tot 15 minuten in de op 225° C voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

Breng het water aan de kook. Klop de eierdooiers los met 100 g fijne suiker. Schenk er in een straaltje het kokendhete water bij. Klop stevig op (eventueel met de mixer) tot het mengsel schuimt. Voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot deze volledig opgelost is. Klop de room stijf met de vanillesuiker. Voeg er het eimengsel aan toe en klop goed door. Laat afkoelen en opstijven. Maak millefeuille met een plakje bladerdeeg, een flinke schep mousse en hele of gehalveerde aardbeien. Bestrooi de bovenste plakjes bladerdeeg met de rest van de fijne suiker. Gebruik eventueel de gasbrander op de suiker lichtjes te karameliseren.