NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Gebakken peren met amandelen 

4 personen
4 peren (b.v. Doyenné - sap van 1 citroen - 30 g boter - 30 g fijne suiker - 8 cl zoete witte wijn (type muskaatwijn) - 50 g amandelschilfers - ½ l citroensorbet Schil de peren, snij ze in kwartjes en dan elk kwartje in drie partjes. Verwijder klokhuis en pitten.

Besprenkel ze meteen met de helft van het citroensap. Bak ze in een koekenpan, 2 minuten aan elke kant, in de hete boter. Bestrooi ze met de suiker en laat ze lichtjes karameliseren.
Verdeel ze over kleine bordjes. Blus de koekenpan met de rest van het citroensap en de wijn. Roer goed om en laat het stroopje 2 minuten inkoken.
Lepel het warme suikerstroopje bij de peren. Werk af met amandelschilfers en serveer meteen, met een bolletje citroensorbet.