NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Suikerpeertjes 

4 personen
4 peren (b.v. Durondeau) - 3 onbehandelde limoentjes - 200 g fijne suiker - 1 stokje kaneel - muskaatnoot - verse munt of citroenmelisse Schil de limoentjes in een keer zodat u een spiraalschilletjes bekomt. Pers het vruchtvlees uit. Laat op een zacht vuur, in een pan met dikke bodem, de suiker smelten in 6 dl water. Breng aan de kook en roer goed op. Voeg er de kaneel en een vleugje muskaatnoot aan toe. Doe er het limoensap en de limoenschilletjes bij. Schil de peren maar laat de staartjes er nog aan. Snij wel het kroontje onderaan weg.

Leg de peertjes in de suikerstroop. Dek af en laat ze 10 tot 15 minuten zacht koken, of tot ze zacht zijn zonder uiteen te vallen. Keer ze in de helft van de kooktijd een keer voorzichtig om. Neem de kaneel en de limoenschilletjes weg. Laat de peertje afkoelen in de stroop. Zet ze dan nog eens 2 uur in de koelkast. Laat ze uitlekken. Schik ze op ijskoude bordjes. Zeef de siroop en lepel er wat van bij elk peertje. Leg er een limoenschilletje bij en werk af met een blaadje verse munt of citroenmelisse.