NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

't Nieuwscafé presenteert 

Heilig Hartplein 5 - 3800 Sint-Truiden - www.nieuwscafe.be


Eendenborst op een spiegel van jonagold


Benodigdheden voor 4 personen

 
4 middelgrote eendenborsten
0,5l vers appelsap
2 appels
geutje appeljenever
3 blaadjes gelatine
mesclun
0,5dl bruine fond
acaciahoning
gegrilde pijnboompitten
gegrilde amandelen
olijfolie
peper van de molen en grof zeezout
aceto balsamico
 
Bereiding
 
°    Snijd van de eendenborst het overtollige vet weg, trek met een mes groeven in de vetkant zodat je een ruitvorm bekomt
°    Saus: kook de bruine fond in met wat acaciahoning, appeljenever en appelsap tot je de gewenste smaak bekomt, eventueel bij kruiden
°    Laat 2 dl appelsap samen met de acaciahoning en de jenever lichtjes warm worden +/- 45°, week de gelatinebladen in wat water tot ze mals zijn en voeg daarna uitgelekt toe aan de appelsap
°    Snij de appels in fijne balkjes en doe ze bij het sap, verdeel over 4 kleine vierkante bordjes van 10cm en laat opstijven in de frigo
°    De salade: doe de mesclun in een mengkom, snipper de appel eronder, de gegrilde noten, olijfolie, wat acaciahoning, balsamicoazijn peper van de molen en grof zeezout en meng voorzichtig
°    Verwarm een pan en leg er de eendenborsten in met de velkant naar onder zodat vetstof overbodig is, bak mooi bruin langs 2 zijden en zet de pan, gedurende 8 min. in een voorverwarmde oven op 180°
°    Haal de pan uit de oven en laat het vlees nog 4 min. rusten onder alufolie
 
Presentatie

°    Neem 4 voorverwarmde borden
°    Snijd het vlees in schuine plakjes en kruid met wat peper van de molen en grof zeezout
°    Leg het vlees in een waaier op de borden, schik er het slaatje bij en het klein bordje met de appel in gelatine
°    Nappeer het vlees met de warme saus
°    Serveer met gebakken krielaardappeltjes of kroketjes
 
Smakelijk!