NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Stoofvlees met appel en kaneel 

1 kg rundstoofvlees - 1 kg rode appels - 2 sjalotten, fijn gesneden - 2 eetlepels krenten - 4 dl vleesbouillon - olijfolie - 1 koffielepel express-bindmiddel voor bruine roux (facultatief) - 1 koffielepel sesamzaadjes - 1 stokje kaneel - peper uit de molen en zout. Braad de stukken vlees kort rondom aan op een hevig vuur, in hete olie. Kruid met peper en zout. Voeg er de sjalotjes aan toe en laat ze kort meebakken.

Schenk er de vleesbouillon bij en voeg er de kaneel aan toe. Laat 45 tot 50 minuten stoven onder deksel. Spoel de appels, dep ze goed droog. Verwijder klokhuis en pitten. Snij ze kwartjes. Doe de appels en de krenten bij het vlees. Laat nog 10 tot 15 minuten stoven. Schep het vlees en de appelpartjes in een grote serveerkom. Neem het kaneelstokje weg. Laat het stoofvocht tot ongeveer de helft inkoken. Bind de saus (eventueel) met het bindmiddel. Kruid ze naar smaak bij met peper en zout. Lepel de saus bij het vlees en de appels. Strooi er de sesamzaadjes bij en serveer goed heet.
* Lekker met couscous of met aardappelen.