NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Varkensgebraad zoet-zuur met aardbeien 

4 personen
600 g varkensgebraad - 200 g aardbeien - 50 g boter - 50 g honing - 50 g graantjesmosterd - 1 dl aardbeienazijn (of frambozenazijn) -1 dl water - peper en zout Braad het vlees kort rondom aan in de hete boter. Kruid het met peper en zout.

Leg het in een ovenschaal, bestrijk het met mosterd en zet het 20 tot 25 in de oven op 180° C. Blus de braadpan van het vlees met de aardbeienazijn. Voeg er de honing aan toe. Roer goed glad. Leng aan met het water. Roer weer goed glad en laat tot ongeveer de helft inkoken.
Halveer de aardbeien. Lepel er de warme saus over. Snij het gebraad in plakken. Leg er de aardbeien en de saus bij. Lekker met raketsla en aardappelen in de schil.