NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Kiprolletjes met aardbeien 

4 personen
8 kippenlapjes - 200 g aardbeien - 1 dl slagroom - 1 ei - peper en zout
Klop de room stijf. Vermeng de slagroom met het losgeklopte ei, peper en zout. Leg de kippenlapjes tussen twee vellen plasticfolie. Klop ze extra plat met een houten hamertje of plankje. Bestrijk ze met het roomei-mengsel. Leg in het midden op elke plakje twee of drie hele aardbeien.

Rol voorzichtig maar zo stevig mogelijk op. Verpak de rolletjes in aluminiumfolie (zoals een bonbon). Leg ze in een stoommandje. Stoom ze ongeveer 20 minuten. Haal het aluminiumfolie voorzichtig weg. Snij de rolletjes in duimdikke plakjes. Serveer met een sausje van kippenfond, ingekookt met een lepel room en op smaak gebracht met een lepeltje aardbeiencoulis.
· Lekker met gefrituurde courgette ( trek de courgette met een dunschiller in fijne slierten en frituur ze kort in hete olie) en een frisse groene salade