NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Tagine met appels 

4 personen
1 braadkip, in stukken - 6 appels - 2 uien - boter - olijfolie - 3 eetlepels acaciahoning - 1 dopje saffraandraadjes - kaneelpoeder - peper uit de molen en zout. Pel de uien en snipper ze fijn. Braad de stukken kip rondom aan in een mengsel van boter en olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Los de saffraandraadjes op in ½ dl warm water. Schenk het water bij de kip.

Dek af en laat 30 minuten stoven. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes. Bak ze aan beide kanten goudbruin in hete boter.
Voeg de appels bij de kip. Doe er de honing bij. Kruid met een mespunt kaneelpoeder. Schep voorzichtig om en laat nog ongeveer 20 minuten op een zacht vuur staan, of tot de kip goed gaar is. · Serveer goed heet, liefst in diepe borden, met brood of met gestoomde aardappelen.