NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Lasagne met kaas, ham en aardbeien 

4 personen
4 vellen verse lasagne - 4 plakken rauwe ham (b.v. Ganda) - 200 g ricotta - 200 g aardbeien - 2 sjalotjes - citroensap - 1 koffielepeltje fijne suiker - 1 eetlepel verse gehakte tuinkruiden : kervel, bieslook en dille = peper en zout Kook de lasagnevellen 3 tot 4 minuten in gezouten water. Laat ze plat opdrogen op keukenpapier.

Halveer de aardbeien, besprenkel ze met een beetje citroensap en bestrooi ze met de fijne suiker. Vermeng de ricotta de tuinkruiden, een snufje peper en zout. Haal de zwoerd van de ham. Leg op elk vel lasagne een plak ham. Schep er de aardbeien en de ricotta op. Vouw toe. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud, met een frisse groene salade.
· De lasagne gaat niet meer de oven in. Laat de vellen dus echt wel iets meer dan beetgaar koken !