NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Tongfilets met appels 

4 personen
4 grote of 8 kleine tongfilets (of schartongfilets) - 100 g grijze garnalen - 2 appels (b.v. Golden delicious) - 2 sjalotjes, fijn gesneden - 1 dl droge witte wijn - 1 dl lichte room - 50 g boter - zacht paprikapoeder - peper en zout Verwarm de oven voor op 180° C. Doe de sjalotjes en de wijn in een ovenschaal. Leg er de gekruide visfilets bij en bestrooi ze met 25 g botervlokjes. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal 10 minuten in het midden van de oven.

Hou de visfilets warm onder aluminiumfolie. Giet het stoofvocht door een zeefje in een steelpannetje, druk de sjalotjes goed uit. Laat het tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in fijne partjes. Bak ze 2 minuten aan elke kant in een koekenpan, in de rest van de hete boter. Kruid ze met een vleugje paprikapoeder. Schik de visfilets en de appelpartjes op voorverwarmde borden. Lepel er de hete saus bij. Werk af met de garnaaltjes en serveer meteen.
· Lekker met gekookte of gestoomde aardappelen.