NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Peren met geitenkaas 

4 personen 
4 rijpe peren -1 l perensap - 4 kleine, verse geitenkaasjes - 4 olijven, zonder pit - 2 eetlepels vloeibare honing - verse tijm en rozemarijn - peper uit de molen en zeezout Spoel de peren. Dep ze goed droog. Halveer ze in de lengte, verwijder klokhuis en pitten. Breng in een diepe kookpan het perensap aan de kook met de honing.

Leg er de halve peren in. Voeg er een takje tijm aan toe. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan, of tot de peren zacht zijn zonder uiteen te vallen. Snij de olijven in ringetjes. Strooi er wat gehakte tijm en rozemarijn op en kruid ze met peper uit de molen en zeezout. Neem de peren uit het stoofvocht. Leg ze op vuurvaste borden. Leg op elke peer een geitenkaasje en zet kort onder de hete grill. Lepel er wat van het warme stoofvocht bij. Werk af met olijfringetjes en wat afgeriste tijmblaadjes. Serveer meteen.
Lekker met stokbrood of toost.