NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Camembert met gebakken appeltjes 

4 personen
1 Camembertkaasje, in 4 punten - 4 eetlepels paneermeel - 2 eetlepels vloeiende bloem - 2 eieren - 4 appels (b.v. Golden delicious) - sap van ½ citroen - 100 g gezouten boter - 50 g fijne suiker - 8 cl Calvados - verse tijm - zwarte peper uit de molen. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in fijne partjes en besprenkel ze meteen met het citroensap. Laat in een koekenpan de helft van de boter smelten. Bak de appelpartjes aan beide kanten goudbruin in de hete boter.

Strooi er de suiker bij en laat lichtjes karameliseren. Schenk er de Calvados bij en flambeer. Klop de eieren los met 1 koffielepel gehakte tijmblaadjes, peper en zout. Wentel de kaaspunten achtereenvolgens in de bloem, de losgeklopte eieren en het paneermeel. Laat de rest van de boter smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de kaaspunten 2 tot 3 minuten aan elke kant in de hete vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schik de gekarameliseerde appeltjes en de gepaneerde kaaspunten op de borden en serveer meteen.