NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Broodjes met gerookte eendenfilet en aardbeien 

4 personen
4 kleine stokbroodjes - 200 g aardbeien - 200 g gerookte eendenborst - handjevol gemengde groene salade (kropsla, krulsla, raketsla…)

Voor de dressing : - 1 dl olijfolie extra vierde - ½ dl frambozenazijn - 1 koffielepel vloeibare honing - 1 eierdooier - 1 koffielepel zachte mosterd - 1 sjalotje, fijn gesneden - peper en zout. Roer voor de dressing de eierdooier los met de mosterd. Leng onder voortdurend roeren in een straaltje aan met de olijfolie. Roer goed glad, tot de olie volledig opgenomen is. Voeg er in een straaltje de azijn aan toe. Roer weer goed glad. Breng op smaak met de honing en voeg er het sjalotje aan toe. Kruid met peper en zout.

Halveer de stokbroodjes in de lengte. Rooster ze in de broodrooster of onder de grill. Leg op elk stuk brood flink wat groene salade, aangemaakt met een beetje dressing. Leg er de plakjes gerookte eendenborst en hele of gehalveerde aardbeien bij. Serveer bij voorkeur terwijl de broodjes nog warm zijn.