NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Appel-venkelsalade 

4 personen
2 niet te zoete appels - 1 venkelknol - 30 g boter - 1 dl droge witte wijn - 1 koffielepel fijne suiker - 20 blaadjes verse salie - peper en zout

Schil de appels, snij ze in stukjes. Spoel de venkelknol en snij hem eveneens in stukjes Laat de boter smelten. Doe er venkel bij. Laat zacht stoven tot de venkel bijna gaar is. Voeg de salieblaadjes aan toe. Schep goed om en laat nog een paar minuten stoven. Voeg de wijn en de suiker toe. Kruid met peper en zout. Als de wijn kookt, doe er dan de appelstukjes bij. Dek af en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
· Lekker met varkenskoteltjes of varkensgebraad.