NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Salade met appels en aardappelen 

4 personen
4 dikke aardappelen - 2 rode appels (b.v. Jonagold of Jonagored) - 2 rode uien - 1 bosje lente-uitjes - 150 g verse kaas (b .v. Brabantse hoevekaas, cottage cheese, ricotta) - sap van 1 citroen - 1 eetlepel ciderazijn - 1 koffielepel worcestershiresaus - verse dragon -peper en zout Kook of stoom de geschilde aardappelen gaar. Snij ze in stukken. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in partjes en besprenkel ze meteen met het citroensap. Pel de uien, snij ze in fijne ringen. Snipper de lente-uitjes fijn.

Klop de verse kaas op met de azijn, de worcestershiresaus, 1 of 2 koffielepels gehakte dragon en peper en zout naar smaak. Voeg de lauwe aardappelen en de appels bij de kaasdressing. Schep goed om. Werk af met de lente-uitjes. Dek af met plasticfolie en zet de salade een half uurtje in de koelkast.
. Lekker daarbij : haringfilet of koud varkensgebraad.