NL |  FR |  EN
Pers |  Nieuwsbrief |  Campagne |  Bedankt |  Contact
Error showing flash-object.

Bessensorbet 

6 personen
500 g blauwe bessen (cassis) - 3,5 dl water - 150 g fijne suiker - 1 eiwit - handjevol bessen en verse citroenmelisse om te serveren. Doe de bessen in een kookpan met dikke bodem, samen met 1,5 dl water. Dek af en laat 5 minuten sudderen, op een zacht vuur, tot de bessen openspringen en zacht zijn. Laat ze wat afkoelen en pureer ze met de mixer. Schenk de bessenpuree in een fijne zeef. Laat goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk sap uit met de rugkant van een lepel.

Verwarm de rest van het water met de suiker, tot de suiker gesmolten is. Laat het stroopje goed afkoelen. Vermeng het bessensap met de suikerstroop. Schep het mengsel in een metalen recipiënt en laat het een half uur opstijven in de diepvriezer. Klop het eiwit tot schuim en spatel het onder de lichtjes opgesteven sorbet. Laat nog ten minste 4 uur opstijven in de diepvriezer. Schep in mooie glazen of coupes een of twee bolletjes bessensorbet. Werk af met wat verse bessen en een blaadje verse punt.